sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannusneuleita

Tässä onkin Juhannus mennyt mukavasti sisätiloissa vaikka kyllä sitä välillä piti nokka tuonne uloskin työntää.

Mutta koska olen viettänyt aikaa ystävieni luona jossa asuu myös kaksi koiraa ja yksi kissa (ja tähän soppaan lisätään vielä meikäläisen oma koira) on combo niin hurja ettei uhreilta voida välttyä. Tällä kertaa kovan kohtalon sai kokea eräs lankakeräni, jonka olin ottanut mukaan tehdäkseni mummolleni tossut kylmiä ilmoja varten.

 

Kyllähän tuosta kerästä varmaan vielä häthätää tossut tekisi (tein jo yhden mallikappaleen eikä siihen lankaa mennyt paljoa mutta tossu on liian iso) mutta pitäisi purkaa kaikki tuo punainen pois... Ja langastahan on jo leikattu irti reilu metrin pätkä ällöttävää verellä tahriutunutta lankaa jonka ystäväni kaivoi pentukoiransa kidasta. Kissa oli kuljettanut langan paikkaan x, josta pentu oli saanut langan kiinni paikassa y jossa se söi tuoretta lihaluuta suoraan pakastealtaasta. Että näin. Henk. koht. tämä episodi vähän ehkä latisti tunnelmia kun olin suunnitellut tossuista niin söpöt mutta ei auta muu kuin saksia kaikki likaantunut lanka pois tämän ennen puhtaanvalkean kerän päältä. Ajatuskin kammoksuttaa paljonko lankaa joutuu sitten heittämään pois...


Noh, tekevälle sattuu niin sanotaan.

Onneksi kuitenkin tämä on toistaiseksi ainoa eläinten kynsiin päätynyt lanka. Sain tehdä ihan rauhassa (muutaman kissan tassunheilautuksen ja napakan kuonoon näpäytyksen jälkeen) seuraavaksi toivottavasti valmistuvaa isohkoa projektiani ja se edistyykin ihan mukavasti. Sain myös annettua ponchon ystävälleni mutta koska olen hätäinen ja kuva siitä piti saada heti, pakotin hänet hienovaraisesti avaamaan paketin ja laittamaan uuden vaatekappaleensa päälle että pääsen nettiin jakamaan kuvan siitä :DYksi "hirviöistä" pääsi myös mukaan kuvaan.

Olen melko tyytyväinen tähän, siinä on kyllä virheitä omaan silmään niin että sattuu ja neuleohjeen kuvassa mustaa oli enemmän kuin tässä meikäläisen versiossa mutta hällä väliä, lahjan saaja ihastui yllätyslahjaansa ja on siitä kovasti kiitellyt. Ihanaa kun saa annettua jotain sellaista josta toinen oikeasti pitää ja tulee käyttämään!

Sain myös otettua kuvan uusimmista ihanista villasukistani. Täytyy aloittaa jo seuraavat että on sitten talvella tarpeeksi sukkia. Totesin että pakko on tehdä kaikki omat sukat koska niitä en ole hävittänyt... Hommasin just 30cm pyöröt sitä varten että sukkien tikuttelu voisi olla nopeampaa.Näiden sukkien ohje löytyi Ullasta enkä muuttanut sitä muuten kuin varsien pituutta ja varvasosan kavennukset. Lankana oli Nallen ihana karpaloinen. Sukat oli kyllä tarkkaa työtä koska lankaa ei jäänyt jäljelle juuri ollenkaan... Mutta parempi niin, eipä jäänyt pientä kerää pyörimään lankalaatikon pohjalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti